Antiohijska 24a, Borča, Beograd
Pozovite nas 060 30 15 150

Dom za stara lica i kako da nam zlatno doba bude ispunjeno radošću i smislom.

Gotovo je svako od nas gajio neke sportske ili umetničke afinitete koji su se izgubili usled stvari koja nam se svima u medjuvremenu desila, a to je život. 

Zlatno doba, odnosno, kad prodje sva ta jurnjava za karijerom, decom, novcem, može zapravo da bude idealno doba upravo da se posvetimo stvarima koje nas istinski ispunjavaju, a za koje nismo imali vremena.

Svi smo čitali zanimljive novinske članke o ljudima koji su u poznim godinama naučili jezik, savladali rad na računaru, počeli da se bave plesom ili umetnošću - i postali vrlo uspešni u tome! Uostalom, setimo se lanca brze hrane KFC koji je nastao tako što je jedan gospodin u poznim godinama razvio recept za ukusnu piletinu i odlučio da ga proda nekom restoranu.

Dom za stara lica "Sveti Nikola" nudi pregršt zanimljivih aktivnosti koji vaše najmilije mogu vratiti u vreme kada su bili najkreativniji. Evo nekih od aktivnosti koje će im upotpuniti vreme i učiniti da se osete oplemenjeno:

Fizičke aktivnosti

Zavisi naravno, od zdravstvene slike i vitalnosti, ali sam boravak u prirodi, duge šetnje, izleti deluju blagotvorno na psihofizičkom nivou. 

Kreativne rukotvorine

Dom za stara lica


Popularne i kod "mladjeg sveta", rukotvorine istovremeno opuštaju um, oplemenjuju, a ujedno su i korisne. Naši korisnici najviše vole pletenje, heklanje, vez...

Umetnički rad

Kod nas su mnogi otkrili svoju umetničku crtu upravo kroz male radionice koje organizujemo. Slikanje je i dalje omiljeni vid kreativnog izražavanja, a u poslednje vreme naše korisnice se odlučuju za sve popularniji "dekupaž" koji rado poklanjaju svojim najmilijim kad im dodju u posetu.

Društvene igre

Naročito smo srećni kad vidimo naše korisnike dok se smeju i druže, a društvene igre poput kartanja, Monopola, domina, šaha, "Ne ljuti se čoveče", to im omogućuju. Verujte nam da je pravo zadovoljstvo gledati ih dok se nadmeću i smeju kao da su deca!

"Radne akcije"

Jedan od preduslova za dobru adaptaciju na život u domu za stara lica je i socijalizacija. Stoga smo pažljivo osmislili strategiju za uključivanje pojedinca u funkcionisanje doma i komunikaciju sa ostalima kroz različite radne aktivnosti. U njih spadaju uredjivanje bašte, stilizovanje životnog prostora, simbolično održavanje higijene. 

Ovaj segment je jako bitan jer je boravak u domu za stare, ipak delikatna stvar, a nama je stalo da se naši korisnici osećaju kao ravnopravni, korisni i poštovani članovi zajednice, stoga se trudimo da svaki njihov trud vrednujemo i javno pohvalimo.

Individualni pristup

Naravno, kako je svako individua za sebe, tako se postavljamo i prema korisnicima doma za stara lica "Vila Sveti Nikola". Naši sertifikovani stručnjaci kroz detaljan razgovor s korisnikom uvek uspeju da pronadju balans aktivnosti koje rezultiraju boljim socijalizacijom, zadovljstvom korisnika i njegovih bližnjih, kao i jačanjem osećaja individualnosti.

Kao što rekosmo, zadovoljstvo na licima naših korisnika nam je najveća satisfakcija, a s obzirom koliko pozitivnih povratnih reakcija dobijamo od njim, to nam je podstrek da još bolje i posvećenije radimo ovaj posao.

Posetite naš dom za stara lica koji je napravljen sa ljubavlju da vam zlatno doba ne bude na teret nego na uživanje.


Copyright © 2017 Vila Sveti Nikola. All rights reserved. Development by NetVision